Láďa Hruška trdelník

Ingredience:

2 vejce (6 Kč)

kostka droždí (3,50 Kč)

2 a půl hrnku polohrubé mouky (6 Kč)

1/4 kostky tuku na pečení (7 Kč)

1 hrnek mléka (9 Kč)

3 lžíce moučkového cukru

skořicový cukr

Postup:

Smícháme droždí s lžící vlažného mléka a trochou cukru a počkáme až vzejde kvásek.

Do misky nasypeme polohrubou mouk, přidáme 2 žloutky, rozehřátý tuk, moučkový cukr a přilijeme zbytek mléka. Nakonec dáme kvásek a vypracujeme těsto a necháme kynout přibližně půl hodiny.

Vyválíme těsto do tenké placky, nařežeme na proužky, které omotáme okolo zavařovacích sklenic. Trdelník pomažeme bílkem s trochou mléka a vyválíme ve skořicovém cukru. Připravený trdelník dáme péct do vyhřáte trouby na 180°C na cca 8 minut.

Chutnají vám trdelníky, které během trhů nakupujete ve vybraných stancích? Připravte si doma svůj vlastní trdelník dle receptu Láďe Hrušky.